1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Hrvatsko društvo za gajenje lova i ribarstva 1881.

Malo je društava u nas, koja su uspjela da se održe toliki niz godina i koja mogu nakon predanog rada od čitavog jednog stoljeća reći naš trud nije bio uzaludan, naš je uspjeh velik i potpun.

Godine 2011. društvo je obilježilo 130. godišnjicu kontinuiranog postojanja i rada.

jelen-gajeva

Održana 125 redovna sjednica skupštine Hrvatskog društva za gajenje lova i ribarstva

hrvatsko-drustvo-za-gajenje-lova-ribarstvo-540-1

U Auli senatorum održana je 125. redovna sjednica skupštine Hrvatskog društva za gajenje lova i ribarstva, dana 01.04.2011.g. sapočetkom u 17 sati, u prostorijama društva u Zagrebu, Gajeva ul. 6.

Sjednicom je predsjedavao član upravnog odbora dr. sc. Miljenko Zečević ·

Sjednica je započela odavanjem počasti članovima društva koji više nisu među· nama, ali kojih se zbog svojeg doprinosa i rada u društvu, uvijek sjećamo.

hrvatsko-drustvo-za-gajenje-lova-ribarstvo-540-1a

Prelaskom na rad sjednice, predložen je daljnji dnevni red, a predsjednik društva gosp. OgnjenKrajačić referirao je o radu društva u toku prošle godine, kao i o planovima društva u jubilarnoj godini.

Zaključeno je da će društvo u svom radu svakako nastaviti sa temama ''okruglog zelenog stola'' iz područja balistike, lova, lovačkog streljaštva, kinologije, itd. Predavanja će održati naši istaknuti članovi društva, kao i dragi gosti iz ostalih prijateljskih lovačkih društava. Slijedeće predavanje biti će posvećeno temi o medvjedu, s posebnim osvrtom na Gorski Kotar kao i· naprostore bivše Jugoslavije. ··

Ono što je svakako potrebno istaći, je da se društvo u ovoj godini priprema za proslavu 130 godišnjice postojanja i rada društva, od osnutka 1881.g.

U tom vremenu održano je 125. redovnih godišnjih skupština, što znači da jedninou ratnim vremenima nije održano 5 skupština, pa je zato jučer bila 125-ta· redovna, a ne 130-ta redovna godišnja skupština. Malo je društava u Hrvatskoj koje se može pohvaliti radom u kontinuitetu svog postojanja od 130 godina.

Izvještaj napisao član društva:·GoranKučić dip.oec.


Kontakt

Hrvatsko društvo za gajenje lova i ribarstva

10000 ZAGREB, Gajeva 6
TEL./FAKS: 01 481 1541 
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

Uredovno vrijeme društva:
srijeda i petak
od 16 do 19 sati